Székhely: 2337 Délegyháza, Robinson park 41.
E-mail: info@kisallatfizio.hu
Bankszámlaszám: OTP BANK: 11722003-20160508
Adószám: 18266085-1-13
A Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaságot a Fővárosi Bíróság 12. Pk. 60084/2009/3. számú végzésével nyilvántartásba vette, amely 2009. május 25-én emelkedett jogerőre.
Hozzávalók:
Egy nagyobb tálban az olajban elkeverjük a petrezselymet és a fokhagymát.
A húslevest felforraljuk. Ezt is készíthetjük valamilyen előre gyártott alapanyagból (leveskockából vagy levesporból), de ezek sótartalma a kutyák számára túlságosan magas. Az igazi házi húsleves nem tartalmaz ízfokozókat, különféle mesterséges anyagokat, így tápértéke is magasabb. Amikor magunknak főzünk valódi húslevest, mindig félretehetünk belőle egy kisebb mennyiséget, amiből a kutyánknak is elkészíthetjük a maga csemegéjét.
A felforralt levest az olajban elkevert fűszerekhez öntjük, majd hozzáadjuk a búzalisztet. A kásaszerü, sűrű masszát hagyjuk langyosra hűlni, hogy kézzel is dolgozhassunk vele, majd belekeverjük a rozslisztet. Jól gyúrjuk össze az egészet, hogy rugalmas, de azért könnyen formálható, sima tésztát kapjunk. Formáljuk cipóvá a tésztát, a tetejét szórjuk meg a maradék liszttel, majd takarjuk le a tálat, és néhány percig pihentessük a tésztát.
5-6 perc után gyúrjuk át a tésztát, majd sodrófával nyújtsuk ki kb. fél centiméter vastagságúra. Az így kapott tésztalapból pogácsaszaggatóval vagy késsel, esetleg derelyevágóval vágjunk ki különféle alakú kekszeket, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 30 percig sütjük, majd megforgatjuk a kekszéket, hogy mindkét oldaluk szép aranyszínűre süljön. Kapcsoljuk ki a sütőt, a kekszeket tűzálló tálra vagy egy másik tepsibe szedve hagyjuk a sütőben, hogy lassan, egyenletesen hűljenek ki, így sokáig ropogósak maradnak.
Hozzávalók:
Vágjuk kis kockákra a szalonnát, majd egy serpenyőben pirítsuk zsírjára. Egy nagyobb keverőtálba öntsük bele a zsírt, a pörcöt, majd a liszttel, a tejjel, a sóval és a fokhagymával jól keverjük el. Utoljára a hideg vizet adjuk hozzá, majd gyúrjuk tovább a masszát, amíg már nem tapad az edény falához. A jól
formálható tésztát nyújtsuk ki fél centiméter vastagságúra, és késsel vagy pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle kis kekszeket. A fenti mennyiségből 40-45 darab sütemény lesz.
Előmelegített sütőben 220 fokon körülbelül 45 percig süssük sütőpapírral bélelt tepsikben. Az előző recept szerint hagyjuk kihűlni a kekszeket, majd felhasználásig tartsuk zárható edényben.
Hozzávalók:
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra. Keverőtálban keverjük össze a háromféle lisztet, majd adjuk hozzá az olajat és a tejet. Szórjuk bele a finomra reszelt sajtot, majd gyúrjuk össze annyi vízzel, hogy ne legyen túl száraz a tészta. Nyújtsuk ki vékonyra, majd vágjunk ki belőle különféle alakú – kerek vagy négyzetes, esetleg formaszaggatóval kiszúrt – kekszeket. A sajt miatt fontos, hogy nagyon forróra melegítsük elő a sütőt, különben a sajt csupán szétolvad, és tönkreteszi a kekszek állagát. A magas hőmérséklet miatt elegendő 10-15 percig sütni a kekszeket, majd a szokásos eljárással lassan hűtsük ki őket.